Šta je za mene blog?

Za mene je blog izduvni ventil.

Svako jutro sednem i izbacim iz sebe misli koje mi se stalno vrzmaju po glavi.

Ne izbacujem te misli da bi ih zaboravio; naprotiv, te misli koje ostanu zabaeležene na blogu mnogo bolje pamtim nego sve one koje ne zapišem.

Izbacujem te misli da bih napravio prostor za nove.

Čitava ova moja igra svakodnevnog pisanja bloga traje više od godinu dana i pisanje bloga je postala moja svakodnevna rutina.

Neki od članaka su napisani na engleskom (263 članka), ali sam se u junu prošle godine vratio na pisanje na srpskom i uskoro će biti tačno godinu dana od kako svakodnevno objavljujem članke na ovom blogu, i ovo je 322. članak koji će biti objavljen na mom sajtu.

Blog nije neko magično marketinško sredstvo koje će mi doneti hiljdate čitalaca. Naprotiv, svega desetina ljudi čita ovaj blog.

Blog je nešto što me čini da obraćam više pažnje na svet oko sebe, jer negde duboko u sebi znam da sutra moram da napišem blog, i to mi daje signal da bolje da počnem da obraćam pažnju na stvari ili sutradan neću znati o čemu da ću pišem.

Blog, pored toga što mi pomaže da izbacim misli, pomaže mi da ih složim, da ih izošrtrim. Govor, rečenice, misli, postaju precizniji i mnogo mi je lakše da povezujem stvari i pojave, da pronalazim uzročno posledične veze.

Ponekad zloupotrebim ovu platformu i koristim je za slanje poruka. Bilo da su te poruke dobre ili loše, ako zbog nje ne uspem da izbacim svoje misli iz glave, one počnu da se gomilaju i da odumiru, a, sve što odumre, vremenom počne da truli i ostavlja neprijatan miris.

Stoga, trudiću se znatno više da ne zloupotrebljavam ovu platformu, već da je koristim za ono za šta sam je prvobitno namentio – kao beležnik vlastitih misli.

Preporučujem svima da pišu blog. Ne zbog ogromne čitalačke publike, ne zbog prestiža, ne zbog marketinga, ne da bi zaradili od njega, već zbog sebe.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa