Dobra volja

Ponekad se desi da nekomepetentni ljudi budu postavljeni na menadžerske pozicije i zbog toga svi ostali ispaštaju.

Neki će reći da ti menadžeri, iako nesposobni, imaju dobru volju, i ne bi im trebalo zameriti zato što nisu odradili zadatak kako je trebalo.

Da li biste to isto rekli i za vašeg lekara?

Umesto da mi prepiše antibiotik, amputirao mi je nogu, ali nema veze, imao je dobru volju.

Nekompetentni menadžeri često amputiraju određene delove organizacije, ili negativno utiču na povrenje zaposlenih, ali im nikada ne uzimamo za zlo, jer „nije ni njima lako, imaju toliko toga o čemu će da brinu“.

Kompetentnost menadžera je posebno bitna u kriznim situacijama, kada je više nego ikada neophodno jasno postaviti prioritete.

Konkretno:

Ako zbog korona virusa svu nastavu moraš iz učionice da prebaciš na internet, onda bi svojim nastavnicima trebalo da pružiš obuku za korišćenje softvera, da predložiš promene u kurikulumu i da obučiš roditelje da koriste softver, ili makar da pružiš resurse gde to neko može sam da nauči.

Umesto toga, nesposoban menadžer, baci sve u vatru, u nadi da će se snaći i sve to zato što želiš što pre da se vratiš na nastavu, tj. da uštediš na vremenu.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa