Microsoft To Do, verzija 2.0, topla preporuka

Microsoft je nedavno plasirao verziju 2.0 svoje aplikacije To Do koju je prethodno dizajnirao Wunderlist i koju je Microsoft kupio.

Iako moram priznati da nisam bio impresioniram prethodnim verzijama ovog softvera, poslednje izdanje To Do aplikacije je upravo ono što mi treba jer ob jedne takve aplikacije očekujem da mogu da napravim pregledan spisak zadataka koje bi trebalo da obavim u toku dana i ništa više.

Pre nego što nastavim, moram da napomenem da nisam sponzorisan da promovišem ovaj softver. To Do mi se jednostavno dopada i mislim da može da posluži svima onima koji žele da organizuju svoj dan i isplaniraju svoj projekat.

Ono što mi se najviše sviđa kod To Do aplikacije je što imate mogućnost da napravite razne kategorije, da u svaku od tih kategorija dodate zadatke koje bi trebalo da obavite i imate posebnu kategoriju „My Day“ (moj dan) u koju, krajnje jednostavno, možete da dodate zadatke koje ćete da obavite tog dana.

Ukoliko ste ranije čitali moj blog, moguće je da ste pročitali moj članak o pravljenju rasporeda i da znate koliko sam opsednut planiranjem i produktivnošću.

Iako su Google kalendar i Trello odlične alatka za planiranje vašeg rasporeda, nisu toliko efikasni za planiranje mikro projekata i zadataka.

Microsoft To Do je odlična dopuna za Google kalendar, i stvarno može da vam učini život jednostavnijim ako imate previše obaveza s kojima ne znate šta ćete pre.

Ono što ja svakog jutra uradim nakon što ustanem i skuvam kafu jeste da otvorim Microsoft To Do, napravim spisak stvari koje bi trebalo da uradim za svaku od kategorija koje sam sebi napravio i odaberem 3 najvažnije koje tog dana moram da uradim, i dodam ih u My Day.

Na taj način sam odredio prioritete, znam da ću, ako budem uspešno obavim ta tri zadatka, načiniti neophodne korake kako bih pogurao svoj projekat napred i kako bih napredovao na ličnom razvoju.

Ukoliko se desi da završim ta 3 zadatka ranije nego što sam planirao, onda u svoj dan dodam nove zadatke.

Ponekad, moj dan ima više od 3 zadatka, ali neki od tih zadataka podrazumevaju stvari koje svakodnevno radim, poput pisanja bloga ili čitanja, i oni tu više stoje kao podsetnik da nego konkretan zadatak.

U svakom slučaju, ako ste tragali za idealnim softverom za planiranje vašeg dana, To Do je jedan od potencijalnih i trebalo bi da mu pružite šansu; potpuno je besplatan, postoje verzije za PC i za telefon.

Potreban vam je Microsoft nalog, i nakon što se ulogujete sa vašim nalogom i napravite listu zadataka, ona će biti sinhronizovana širom svih vaših uređaja.

Toliko od To Do softveru, nadam se da će vam biti od koristi.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa