Misli, Produktivnost

Maskirani otpor

Nedavno sam govorio o otporu, pojavi koju je formulisao Stiven Presfild, ali nisam rekao ništa o zamaskiranom otporu.

On najčešće dolazi u vidu novih projekata. Kada radite nešto izvesno vreme i znate da nećete završiti, počinju da vam se javljaju nove ideje.

Tako, na primer, dok ste usred pisanja romana, dobijete ideju da napišete uputsvo za pisanje romana ili da počnete novi roman, kratku priču, jutub kanal…

Dobro je dobijati nove ideje i imati ih u rezervi, ali nemojte dozvoliti da se nove ideje i novi projekti mešaju u one koji su u toku.

Zapišite vašu ideju na papir ili u beleške na vašem telefonu, gde god da vam je zgodno i vratite se na vaš stari projekat.

Ponekad će otpor biti toliko jak da nećete moći da prestane da razmišljate o novim projektima, ali onog momenta kada budete shvatili da je to samo otopor koji sve vreme pokušava da vas spreči da završite ono što ste započeli, biće vam lakše da se skoncentrišete na vaš rad.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o produktivnosti, motivaciji za rad, i ličnom napretku. Ako vas zanimaju takve teme, mogu vam svoje tekstve svakodnevno slati na mejl. Prijavite se na moju mejling listu i na poklon ćete dobiti moj roman Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored. Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem. Sve je potpuno besplatno.