Maskirani otpor

Nedavno sam govorio o otporu, pojavi koju je formulisao Stiven Presfild, ali nisam rekao ništa o zamaskiranom otporu.

On najčešće dolazi u vidu novih projekata. Kada radite nešto izvesno vreme i znate da nećete završiti, počinju da vam se javljaju nove ideje.

Tako, na primer, dok ste usred pisanja romana, dobijete ideju da napišete uputsvo za pisanje romana ili da počnete novi roman, kratku priču, jutub kanal…

Dobro je dobijati nove ideje i imati ih u rezervi, ali nemojte dozvoliti da se nove ideje i novi projekti mešaju u one koji su u toku.

Zapišite vašu ideju na papir ili u beleške na vašem telefonu, gde god da vam je zgodno i vratite se na vaš stari projekat.

Ponekad će otpor biti toliko jak da nećete moći da prestane da razmišljate o novim projektima, ali onog momenta kada budete shvatili da je to samo otopor koji sve vreme pokušava da vas spreči da završite ono što ste započeli, biće vam lakše da se skoncentrišete na vaš rad.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa