Ugojio sam se 4 kilograma

Po prirodi sam prilično mršav i kada pazim šta jedem veoma mi je teško da se ugojim.

Od svoje šesnaeste godine, pa do danas, sam u nekoliko navrata kretao u teretanu kako bih dobio mišićnu masu. 

Te 2000 i neke, kada nije bilo interneta, vežbao sam kako sam umeo i hranio sam se kako su me savetovali ljudi u teretani, koji ni sami nisu bili sigurni kako se to radi. Puno toga je bilo da se uči, a izvora je bilo nedovoljno.

Vežbao bih tako godinu dve, veoma sporo napredovao, nisam bio zadovoljan i onda samo odustao.Ponovilo se to i 2010. i 2015. i 2019. 

Uvek je nešto nedostajalo. Ili nisam dovoljno dobro razumeo kako se to trenira ili nisam razumeo kako se to jede, a možda i oba.

Ali, ove godine, iako sam sam duboko zagazio u 37. godinu, odlučio sam da se malo više potrudim povodom toga.

Pre svega, motivisan sam činjenicom da je mišićna masa direktno utiče na kvalitet života u nekim poznijim godinama, ali jednako je neophodno da je imamo i kada nismo pri kraju života. Dobro je biti snažan i nemati bolove u leđima i zglobovima i na kraju dobro se osećati u svojoj koži.

Strategija koju primenjujem je svaku mišićnu partiju vežbati 2 puta nedeljno, između 8 i 15 ponavljanja, do otkaza, 12-20 serija nedeljno po mišićnoj partiji.

Što se tiče ishrane, plan je 4 obroka dnevno, svaki obrok bar 40 grama proteina i kalorijski suficit od 10-20%, što u mom slučaju znači između 2600 i 3000 kalorija.

Ugljene hidrate jedem u drugom obroku i eventualno trećem obroku. I to bi ukratko bilo to.

Međutim, odlučio sam da čitav taj proces snimam, pa možda nekom bude od koristi ili ga motiviše da krene mojim koracima.

Plan je da dođem na nekih 85 kilograma. Krenuo sam sa 66.

Ako želite da zavirite kako to izgleda, pogledajte moj poslednji vlog.

Tekst preuzet sa zagolaj.com

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa