Pisanje romana – Dani 148-163

U prethodna dva meseca pisao sam nekih 15 puta, tj. svaka četiri dana u proseku, što je daleko od željenih 6 puta nedeljno.

Razlog zašto nisam u toj meri radio na romanu i zašto nisam vodio blog je što mi je fokus bio najvećim delom na mom novom YT kanalu i vlogu. Sad je to ludilo nove stvari u mom životu prošlo i polako se vraćam u rutinu da pišem svakodnevno, ali mi uskoro sredi i novo remećenje rutine, jer se za tačno mesec dana posle pet i po godina vraćamo u Srbiju.

Ali, očekujem da ću brzo da se vratim da pišem svakodnevno. Ne mogu da obećam da ću završiti roman, jer je prilično masivan. Trenutno ima 70,000 reči, a nisam siguran da sam trećinu napisao. Nije mi bitno kad ću ga završiti. Bitno je da ga završim. Ako sam mogao da čekam na njega 8 godina, mogu još, jednu ili dve.

Sada je već prošlo i blizu godinu dana kako sam krenuo da vodim blog i da dokumentujem čitav proces pisanja romana. Tačnije, 25. januara će biti tačno godinu dana. Deluje da je bilo juče, ali toliko toga se dogodilo i promenelo za ovih godinu dana. U svakom slučaju, drago mi je da imam 70,000 reči više nego prošle godine. Moglo je biti više. 170 od 365 dana nije dovoljno da se završi jedan roman za godinu dana, ali je dovoljno da se napiše 70,000 reči i da se obriše mnogo više od toga.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa