Pisanje romana – Dan 142.

Završeno je još jedno poglavlje, što znači da trenutno imam 13 završenih poglavlja i još 13 nezavršenih i još mnoštvo nenapisanih. Taj broj ne znam i ne mogu da naslutim jer do većih promena bi tek trebalo da dođe.

Nakon što je prošlo izvesno vreme od kada sam krenuo drugi draft i od kada sam odlučio da ću da pravim drastične promene u samoj strukturi priče, sad više nisam siguran da je zapravo neophodno praviti te promene.

Nakon što sam završio prepravljanje ovih 13 poglavlja, deluje mi da bi taj roman trebalo da ide baš u tom pravcu u kom je otišao nakon prvog pisanja; da bolji pravac ne postoji.

Ono u šta sam se juče uverio jeste da postoji još jedan lik kog moram da stvorim i koji će biti jedna od centralnih figura romana. Isprva mi se taj lik učinio kao potencijalni ljubavni partner glavnog junaka, ali ne. Ipak nije. Ta titula pripada nekom drugom, a ne znam da želim da pravim ljubavni trougao u nečemu što ne bi trebalo da bude isključivo ljubavni roman. Posebno ne kada ga pišem iz ugla onoga čija bi ljubav mogla da se pruža na dve strane.

Odgovor na to pitanje ću da dobijem kada budem stvorio tog novog lika, da ne kažem likušu, da se neko ne bi uvredio.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa