Pisanje romana – Dan 98.

Prosečnom čoveku je danas vrlo teško da upadne u dosadu. Kad god imamo i najmanji trenutak u kom nemamo šta da radimo, prosto izvadimo uređaj veličine špila karata iz džepa i u njemu nalazimo beskonačan izvor zabave.

Dosada je ključna za uspešno pisanje. Dosada je vreme u kom se um odmara, ali i traži rešenja za probleme koji nas muče u toku dana, a pisanje nije ništa drugo nego rešavanje problema, a problem pisanja je donošenje odluka o postpucima naših likova i odabir pravih slika za opis scene.

Stoga, pored spavanja, da bih dobro pisao, moram uvesti više dosade u život.

I, u toku pisanja, neophodno je isključiti internet, jer se zabava nalazi na klik od mene, svaki put kada gledam u uspravnu trepćuću liniji i ne znam kuda dalje da odvedem priču, u iskušenju sam da posegnem za zabavom, sve misleći da ću to pronaći odgovor, a ne shvatajući da se odgovor pronalazi u dosadi.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa