Pisanje romana – Dan 91.

Nisam pisao 4 dana.  Ne znam šta je tačno uzrok tome. Mislim da ima više faktora.

Prvo, moguće da sam se premorio. Kod mene postoje ti periodi u kojima sam hiper produktivan i tada nemam granice, radim po čitav dan, i onda dođe dan kada ne želim da ustanem iz kreveta i taj dan nekada ume da traje nedeljama, ili mesecima.

Ovoga puta sam upotrebio svu svoju snagu volje da bih prekinuo niz od 4 dana bez pisanja. Pravilo je da nikada ne bude duže od 2 jer je veoma teško vratiti su u priču nakon svega 2 dana odsustva.

Srećom, uspeo sam da se vratim. Pisanje nije išlo lako. Verovatno najteža seansa od kada sam krenuo da radim na ovom romanu, ali na kraju dana, napisao sam 1000 reči i moram biti zadovljan.

Ona scena na kojoj sam radio 90. dana, je završena 90. dana. Nisam znao ni gde sam stao ni kako da je nastavim. Verovatno će preživeti kakva jeste, a čak i ne deluje nezavršeno.

Drugi razlog zašto imam problema sa pisanjem je stres, koji direktno utiče na spavanje.

Već nekoliko dana zaredom mi se događa da se probudim u toku noći i da krenem da razmišljam, gde je bolje reći brinem, povodom raznih stvari koje mi predstoje i na koje trenutno ne mogu da utičem.

Definitivno ću morati da smanjim intenzitet većine aktivnosti u toku dana, ali ono što je sigurno, pisanje će ostati prioritet, 1000 reči će i dalje biti cilj, jer je izuzetno bitno da završim prvi draft do avgusta, a ovaj roman je trenutno negde na pola, sa svojih 50,000 i kusur reči.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa