Pisanje romana – Dan 79.

Danas sam opet pisao  izjutra. Još 1000 reči je napisano i opet se pokazalo da je pisanje izjutra najbolja moguća opcija, posebno nako dobih 7,8 sati sna.

I dalje sam radio na sceni od juče i deluje mi da sam je uspešno priveo kraju. 

Ono što sam danas zapazio jeste da se određeni motivi ponavljaju i nekako dolaze sami i lagano preuzimaju roman, što je dobra stvar i možda i jedini ispravan način da se tako nešto izvede.

Ti motivi su kao bele škode. Jednom kada kupiš belu škodu, shvatiš da svi drugi voze bele škode, a do juče ih nisi primećivao i praktično nisi znao da postoje.

Tako i sa motivima, jednom shvatiš da se nešto uklapa u tvoju priču i da može da bude snažan nosilac simbola ili onda počneš da ih vidiš svugde. Naravno, ne bi trebalo  preterivati u tome i tražiti te motive tamo gde ih nema, već bi trebalo pustiti da sami dođu i ako radiš ispravno, doći će, čak i kada im se najmanje nadaš.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa