Pisanje romana – Dan 58.

Juče sam  u toku dana imao misao povodom romana i moj utisak je bio da će to biti odličan dodatak romanu, ali nigde nisam zapisao tu misao. Sve što je vredno romana ne može tako lako da se zaboravi kako je ovo iščezlo, ako je ideja zaista bila dobra, vratiće se kad tad. Zaista retko zapisujem sve ideje, bilo velike, bilo malo već se držim isključivo onih koje mogu da upamtim.

Ranije sam imao praksu da ih zapisujem. Nekada sam se budio iz sna da bi ih zapisao, nekada sam ih zapisivao na zamagljenom staklu tuš kabine ili prozora, ali nikada on tih ideja nikada ništa nisam stvorio.

Ideje, ako su dobre, se vrate, čak i kada ih zaboravimo, a jedini problem je što i ne znamo da smo ih ranije već imali.

Danas sam napisao tih 500 reči znajući da sam juče mislio da ću zapisati upravo onu ideju koja mi je tada sinula, ali nisam. Zapisao sam nešto potpuno novo.

Šteta. Stvarno sam mislio da je ideja dobra i da će preživeti test vremena, koliko god to vreme kratko trajalo, i koliko god bilo isklučivo moje, dovoljno je da ubije sve loše ideje.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa