Pisanje romana – Dan 57.

Imam teoriju da je jedna od najvažnijih priprema za pisanje nema ništa da radi sa pisanjem, a ujedno ima baš sve da radi sa pisanjem, a to je spavanje. Nisam još počeo da merim, ali mogu da primetim da svaki put kada bih se naspavao, kada bih otišao na vreme u krevet, i kada bih dobro spavao, moje pisanje ide lako, a kada bih loše spavao, moje pisanje ne ide nikako.

U buduće ću morati da merim kvalitet sna i kvalitet pisanja kako bih zaista mogao da utvrdim vezu između ove dve radnje. Spavanje je nešto što sam već bio postavio visoko na listi prioriteta, kao osnovni stub zdravlja, ali ako budem utvrdio da je spavanje direktno odgovorno za kvalitet mog pisanja, za lakoću dolazaka mojih misli, spavanje će definitivno postati prioritet br. 1 u mom životu.

Kako to dr Metju Voker elegantno kaže, ako spavanje nije nešto najvažnije u našim životima, onda je to najveća glupost koju je priroda donela.

Istina je da se u toku spavanja odvija mnoštvo radnji, kako u našem mozgu, tako i u ostatku našeg tela, i ima logike da mnogo bolje nastupamo onda kada smo naspavani i odmorni nego kada smo premoreni.

S druge strane, malo šta na ovom svetu ima veze s logikom.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa