Pisanje romana – Dan 44.

Napisao sam nešto preko 600 reči. Zaneo sam se na kraju. Dugo sam danas pisao i na prekide. Uglavnom napišem sve u cugu, ali juče nisam imao baš najbolji dan, što znači da sam loše spavao, što znači da sam nakon buđenja donosio niz loših odluka.

Prvo sam odlučio da ne idem u teretanu, pa sam odlučio da odgovorim na komentar na YT pre nego što bilo šta napišem u svom romanu, i taj odgovor je potrošio mnoštvo dobrih reči iz mog bunara, zatim sam odlučio da premotavam film povodom svih sranja koja su mi se juče dogodila, a pauzama između tih radnji sam pisao.

Na kraju i nije ispalo tako loše. Ponovo imam osećaj da sam uhvatio nit. Još uvek nisam siguran kuda roman ide, ali barem imam nešto za šta mogu da se uhvatim. U svakom slučaju sledi mi jedno veliko odstupanje od prvobitnog plana. Što je dobra stvar, jer prvobitni plan teško može da ulazi u detalje, a detalji su ono što guraju priču i skreću njen tok i kada pišeš, bez obzira što imaš plan, drži se ključnih detalja koji ti diktiraju pravac.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa