Pisanje romana – Dan 33.

Za današnjih 500 reči zaslužan je Neil Geiman. Po ko zna koji put sam poslušao njegov govor pod nazivom “Make Good Art”. To je nešto što bi trebalo da se sluša na nedeljnoj, ako ne i na dnevnoj, bazi, ako imaš iole stvaralačke ambicije u sebi.

Danas je bilo teško napisati 500 reči, jer sam proveo 6 sati u učionicama u koje ni ja ni deca ne znamo zašto smo došli. Takav posao je mentalno iscrpljujuć. Mnogo sam lakše pisao kada sam radio fizičke poslove u tri smene, ali dobro, sad te poslove obavljam svega 2 dana nedeljno i tako će biti bar još neko vreme.

Ne očekujem da ću u skorijoj budućnosti moći da izdržavam sebe i svoju porodicu od svog pisanja, ali uvek ostaje da rupa u grudima koju popunjava samo saznanje da si danas stvorio dobru umetnost, što bi rekao Nil.

Na nas koji se bavimo ovakvim poslovima ljudi gledaju sa određenom dozom zavisti i misle kad bih samo ja mogao da pišem/slikam/sviram/… kao oni, a ne shvataju da nemamo mnogo izbora. Ili ćeš raditi to, ili ćeš naprosto poludeti.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa