Pisanje romana – Dan 28.

Danas sam pisao kotkuće. Nije da sam sad nešto ponosan na to ili bilo šta slično, jednostavno mislim da je bitno istaći.

Razlog zašto sam u tome uspeo jeste jer sam imao određenih motiva. Ne mogu popodne da pišem, kako to inače radim u poslednje vreme, jer imam nekih drugih obaveza; snimam.

Time što nisam otišao u Starbacks sam uštedeo mnoštvo vremena koje mogu da posvetim nečemu drugom.

Pisanje je išlo lakše nego što sam očekivao, iako sam morao da prođem određene pripreme; morao sam da gledam u monitor laptopa, a ne u veliki monitor na kom inače montiram snimke i radim sve drugo (skinuo sam laptop sa monitrao), i neko vreme sam proveo besciljno buljeći u monitor.

Jednom sam čuo Nil Gejmana kako je postavio krajnje prosto pravilo. Kada sedne da piše ima dve opcije – ili da piše, ili da ne radi apsolutno ništa. Genijalno pravilo. Pre ili kasnije ti to ništa dosadi. Moram ga češće primenjivati.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa