Savršeni uslovi

Jedan od efikasnijih načina za odlaganje posla kog želimo ili kog bi trebalo da odradimo jeste da čekamo da se stvore savršeni uslovi za tako nešto.

Svi znamo kako je lako odložiti učenje za ispit, odlazak u teretanu, otpočinjanje dijete,…

Savršeni uslovi ne postoje. Oni su mit. Ljudi koji su uspeli nešto su uglavnom uspeli uprkos svemu, nikada nisu uspeli zato što im je sve išlo po planu ili zato što im je sve klizilo kao po puteru. Uspeli su zato što su seli i radili.

Ironično je da ćemo, bez obzira koliko mrzimo svoj posao (pod uslovom da ga mrzimo), biti spremni da odvojimo veći deo dana za njegovo obavljanje, samo zato što nam donosi novac, a kada dođe vreme da radimo nešto od čega možemo imati neke druge, nematerijalne koristi, spremni smo to da odlažemo u beskonačnost, a najveća ironija leži u tome da stvari koje odlažemo mogu direktno da utiču na naš položaj na poslu ili samu promenu posla.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa