Pogled na svet

Šta god da nam se desi, u kojoj god situaciji da se nalazimo, postoje 3 pogleda na svet.

Postoji negativan pogled, kom smo veoma često skloni, koji nas vodi u prekomernu kritiku i cinizam. Jedan negativan pogled za sobom povlači drugi, što stvara dan pun, nama, negativnih događaja, a dan za danom vrlo lako možemo da završimo u životu u kom sami sebe vidimo kao žrtve.

Postoji pozitivan pogled na svet, gde iz svake situacije pokušavamo da izvučemo najbolje moguće, da sagledamo sve opcije i odaberemo ili najbolju ili najmanje bolnu. Takvom pogledu nismo često skloni jer zahteva analitički um i nešto truda da bismo čak i iz najcrnjih okolnosti izašli sa nečim pozivtivnim.

I postoji realan pogled na svet, koji zahteva još veće analize nego pozitivan. Da bismo nešto mogli da vidimo realno, moramo biti u stanju da ga izmerimo, a ne možemo uvek i sve da merimo sa velikom preciznošću.

I četvrti pogled bio bi mešavina tri prethodna.

Neophodno je da budemo svesni negativnog da ne bismo upadali u zamke, izmerimo što se da izmeriti, i trebalo bi da se trudimo da iz svega izvučemo nešto pozitivno kako bismo olakšali život i sebi i onima oko nas.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa