Bullshit posao

To je posao na kom se zahteva da ste fizički prisutni 40 sati nedeljno, ili koja god da je norma, a efektivno radite znatno manje. Vaš poslodavac ima zastarelo poimanje posla koje datira iz doba industrijalizacije kada je efikasnost kompanije zavisila od toga koliko dugo je neko u pogonu, odnosno za proizvodnjom.

Danas se većina ljudi ne bavi takvim poslovima, već je se posao bazira na projekte na izvršavanje godišnjih, kvartalnih, mesečnih, nedeljnih, dnevnih planova. Nekada nam za tako nešto treba manje, a nekada više vremena i na bullshit poslu često treba manje, ali smo i dalje dužni da sedimo u kancelariji.

Bullshit posao imao i svoje dobre i loše strane. Loša strana je što ste primorani da sedite tamo iako objektivno nemate šta da radite.

Dobra strana tog posla je što to vreme provedeno tamo možete da iskoristite za stvaranje nečega što će vas upravo izbaviti sa tog posla. Ako imate telefon ili laptop i internet, uvek se možete posvetiti pokretanju i vođenju onlajn biznisa.

Nemojte samo gledati jutjub i listati fejsbuk.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa