Jedna velika stvar

Jedan od razloga zašto sam imao problema pri školovanju jeste što nisam u mogućnosti da sednem i da odradim 7 malih stvari u toku dana; jako mi je teško da se prebacujem sa jedne stvari na drugu. Kada nešto počnem da radim, onda to volim ili da završim, ili da provedem čitav dan radeći ništa osim toga.

Obzirom da većinu stvari, bilo da je u pitanju učenje ili posao, ne mogu da završim u toku jednog dana, onda imam periode od nekoliko dana, ili nedelja, u toku kojih radim isključivo pisanje, snimanje, montažu, dizajn,… šta već sve vođenje jutjub kanala i sajta podrazumevaju.

Neko ko funkcioniše na taj način se često nije dobro provodio pred tromesečje u školi ili u toku ispitnog roka. Uvek sam morao da žrtvujem neke od ocena ili neke od ispita.

Sada, kada ne zavisim u tolikoj meri od rokova, mnogo mi je lakše da se organizujem, ali i dalje ne znači da nemam poteškoća pri organizovanju. Ponekad, pošto moram da se prebacim sa jednog projekta na drugi, čak moram da napravim dužu pauzu dana da bih se prebacio.

Na primer, u nedelju sam napisao tekst za video, snimio ga, u ponedeljak pre podne ga montirao, i ostatak tog dana sam uzalud proveo pokušavajući da uradim nešto drugo, poput dizajna knjige ili plana ishrane koji ide uz tu knjigu.

U utorak (danas), sam se prebacio na dizajn knjige i taj posao je išao bez problema, ali ako bih hteo da se prebacim na montažu recepta, ne bih to mogao da uradim jer je moj mozak podešen na razmišljanje o knjizi recepata i to je sve što mogu danas da radim.

Ponekad mi je čak potrebno da napravim pauzu od dan ili dva kako bih mogao da se prebacim sa jednog na drugi projekat. To nije praktično kada ste odgovorni za realizaciju mnoštva projekata, ali druge opcije nemam.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa