Tvrda voda

Opšte je poznato da voda može da postoji u sva tri agregatna stanja, ali to nije uvek bilo poznato i ne na svim mestima na ovoj planeti.

Danas, ako neko posumnja u to, sve što bi trebalo da uradimo jeste da sipamo vodu u kalup za led, stavimo u zamrzivač i nakon nekoliko sati imaćemo dokaz.

Ali, pre pojave rashladnih uređaja, mnogi stanovnici tropskih područja nisu imali prilike da vide led, posebno ako u njihovoj blizini nije postojala planina.

Kada vam neko predloži neku ideju ili iznese neki svoj plan, pre nego što kažete da je tako nešto nemoguće i neizvodljivo, probajte da zamislite kako su reagovali ljudi sa tropskih područja, koji nikada nisu čuli za zamrzivač, kada im je neko prvi put rekao da može da stvrdne vodu.

Pre nego što nešto odbacimo kao nemoguće, neophodno je da prvo probamo, ili makar damo drugima šansu da nam pokažu da je moguće.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa