Testiranje

Testiranje je veoma bitan deo stvaranja bilo čega.

Testiramo da bismo naučili kako nešto izgleda, kako funkcioniše, kako se ponaša, da li ispunjava očekivanja…i ako uradimo dovoljan broj testova, možemo reći da smo spremni za plasiranje.

Testiranje nam ne garantujemo da naš proizvod neće imati mane. Samsung je to dva puta dokazao. Jednom kada su baterija počele da eksplodiraju, a drugi put kada se ispostavilo da savitljivi ekrani nisu baš tako savitljivi kako se dalo učiniti.

Dakle, moramo da imamo dobar test, a to nije uvek najlaše utvrditi, a tako nešto pokazuju testovi u školi kojima testiramo nova ljudska bića.

Ti testovi ne služe ničemu osim da bismo imali priliku da radimo nove testove, jer kada završimo 16 godina testiranja, dobijemo proizvod kakvog i je i Samsung dobio.

Prošao je sve testove, ali ne i one bitne.

Bitni testovi se prolaze u praksi. Zato programeri imaju beta testere. Pošalju svoj nedovršen program ljudima koji će ga koristiti i ukazati na propuste.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa