Manija

Neke stvari bih hteo da završim odmah, ali ne zato što mi se ne rade, već zato što mislim da su od velikog značaja ili zato što se ideja na kojoj radim sastoji od kompleksne mreže i plašim se da ću je zaboraviti ako je u jednom sedenju ne realizujem od početka do kraja.

U životu se retka kada bilo šta značajno može završiti u jednom sedenju. Uglavnom je za to potrebno nedelje planiranja, pokušaja, pogrešaka, i pre svgega je nužno da nekoliko puta odspavamo na toj ideji i dozvolimo podsvesti da složi kockice onako kako bi trebalo i onako kako analitički um nije u stanju.

Saradnja između analitičkog uma, koji je u stanju da predviđa sve moguće nedostatke, i podsvesti koje je u stanju da složi sve kako treba je izuzetno bitna, bilo šta da stvaramo, a za njihovu komunikaciju je potreban zdrav san u trajanju od 8 sati najmanje.

Nažalost, kada me uhvate manije, u stanju sam da žrtvujem san i da ne legnem kada bih hteo jer pokušavam da završim nešto za šta sam pouzdano siguran da neću završiti danas, i samim tim sabotiram saradnju između analitičkog uma i podsvesti.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa