Dosada

Ponekad moramo sebi da dozvoli da nam bude dosadno.

Odlično je što kada radimo neke dosadne poslove, poput pranja sudova, spremanja, košenja trave, čekanja u redu… imamo priliku da pustimo muziku, slušamo podcast, slušamo knjigu,… ali ponekad je u redu da se isključimo sve stimulacije i da se jednostavno prepustimo dosadi.

Naš mozak ne voli dosadu i naći će sebi nešto da procesuira. Agata Kristi je jednom izjavila da je većinu ideja za svoje romane dobila perući sudove, ali ako naš um dobija stimulacije neće imati potrebe da luta i da radi na novim idejama.

U početku će biti neprijatno i želećemo da prekinemo tišinu, ali kada budemo naučili da slušamo sopstveni um, i da sarađujemo sa njim, želećemo da češće imamo prilike da u tišini obavljamo neke dosadne poslove, ili da jednostavno šetamo smišljajući ideje za nove knjige, ili bilo koje druge projekte.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa