Istina

Jedna od najvećih lekcija koju sam naučio od roditelja, jeste da uvek govorim istinu. Nije da sam uvek primenjivao taj princip, posebno ne kad su me tome učili i posebno ne prema njima, ali što sam stariji uviđam vrednost te lekcije.

Posebno danas, bitno je govoriti istinu. Zašto danas? Pa, zato što ostavljamo više mrvica za sobom nego Ivica koji je vozi pun kamion hleba, i ne možemo doveka da se folirimo da smo nešto što nismo. Kad tad će nas provaliti.

Bolje odma priznati svoje mane, pričati otvorono o svojim manama, baš kao i o svojim vrlinama, i ljudi će to prepoznati; tako se stvara autentičnost, tako se povezujemo jedni s drugima.

Ako odaberemo onaj drugi put, da lažemo, da muljamo, da mažemo nekome oči, onda ćemo uvek morati da tražimo one koji nas još nisu provalili i uvek ćemo morati nečim da se pravdamo i da se sećamo šta smo i kako lagali.

Ako govorimo istinu, ne moramo da se sećamo šta smo to govorili.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa