Misli

Na dlanu

Na ovom stranici se nalazi spisak svih sajtova na kojima možete pronaći naučna istraživanja.

Neka istraživanja morate kupiti, na neke sajtove se morate pretplatiti, ali većina sajtova nudi naučne studije potpuno besplatno.

Pre nekoliko decenija, ovako nešto je bilo nezamislivo. Da biste imali pristup naučnim studijama morali biste biti pretplaćeni na naučni magazin koji nije objavljivao baš sve naučne studije.

Danas, svako može da proveri činjenice, da nauči nešto novo i to potpuno samoinicjativno. U školi naučimo da rešavamo testove, ali nažalost, ali ne postoji radno mesto na kom rešavamo testove.

Današnji poslovi, a još više će biti takvih u budućnosti, se svode na rešavanje zanimljivih problema.

Zanimljivi problemi su problemi na koje ne postiji jasan odgovor, već moramo pronaći niz koraka koje moramo primeniti kako bismo zaobišli problem. Tako nešto nas takođe na nauče u školi.

Ali, bez obzira da li smo nešto naučili u školi ili ne, samim tim što imamo internet, znači da možemo da naučimo šta god poželimo, jer smo se sa svim drugim alatima potrebnim za učenje već rodili, ako smo imali dovoljno sreće da ne manjkamo nijednim od 5 čula.

Iskoristimo činjenicu da nam je znanje na dlanu na najbolji mogući način.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o čemu god mi se tog dana piše. Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, mogu vam ih svakodnevno slati na mejl, i tako ih nećete propustiti u moru objava na fejsbuku.

Onima koji se prijave na mejling listu, poslaću besplatan primerke svog romana Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored.

Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem.