Misli

Problem

Jedan od načina da se opiše život jeste niz problema s kojima se suočavamo.

Očekivati da će život biti bezbrižan i da će sve uvek ići po planu je krajnje iracionalno, jer sve, tj. život ne funkcioniše tako.

To ne znači da ne bi trebalo praviti planove i da ne bi trebalo postavljati ciljeve već razumeti da se potpuno normalno da nešto ne pođe po planu i da je na nama kako ćemo reagovati kada se problem pojavi.

Suočeni sa problem imamo opciju da pronađemo rešenje za problem i da okrivimo nekog drugog za problem i da čekamo da se problem reši sam od sebe.

Ovo drugo je svakako manje produktivno, ali je lakše, jer kad skinemo odgovornost sa nas samih, onda ne moramo ništa ni preduzimamo.

Druga, teža opcija, je da rešimo problem, da nešto naučimo iz problema, i ta opcija je mnogo produktivnija i bićemo mnogo zadovoljniji životom, u celosti, a problemima pristupimo pokušavajući da iznađemo rešenje za njih umesto da krivimo druge za njih.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o čemu god mi se tog dana piše. Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, mogu vam ih svakodnevno slati na mejl, i tako ih nećete propustiti u moru objava na fejsbuku.

Onima koji se prijave na mejling listu, poslaću besplatan primerke svog romana Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored.

Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem.