Problem

Jedan od načina da se opiše život jeste niz problema s kojima se suočavamo.

Očekivati da će život biti bezbrižan i da će sve uvek ići po planu je krajnje iracionalno, jer sve, tj. život ne funkcioniše tako.

To ne znači da ne bi trebalo praviti planove i da ne bi trebalo postavljati ciljeve već razumeti da se potpuno normalno da nešto ne pođe po planu i da je na nama kako ćemo reagovati kada se problem pojavi.

Suočeni sa problem imamo opciju da pronađemo rešenje za problem i da okrivimo nekog drugog za problem i da čekamo da se problem reši sam od sebe.

Ovo drugo je svakako manje produktivno, ali je lakše, jer kad skinemo odgovornost sa nas samih, onda ne moramo ništa ni preduzimamo.

Druga, teža opcija, je da rešimo problem, da nešto naučimo iz problema, i ta opcija je mnogo produktivnija i bićemo mnogo zadovoljniji životom, u celosti, a problemima pristupimo pokušavajući da iznađemo rešenje za njih umesto da krivimo druge za njih.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa