Mentalne bolesti

su nešto što nas je sramota da priznamo da imamo.

Kada obolimo od dijabetesa, koji je bio posledica loših izbora u ishrani, bez problema ćemo reći da imamo dijabetes, iako je greška u najvećoj meri naša.

Ali, ako obolimo od poremećaja ličnosti, bipolarnog sindroma ili bilo čega drugog što se odnosi na zdravlje naše psihe, nećemo biti u stanju da kažemo da bolujemo od tako nečeg jer ćemo to smatrati falinkom naše ličnosti.

Objektivno gledano, dijabetes je znatno veća falinka naše ličnosti nego bilo koja mentalna bolest jer kod ovih drugi postoji veliki uticaj okoline, hemikalija u našem mozgu, genetike, pa tek onda loši izbori, kako u ishrani, tako u životu uopšte.

Kako god okrenemo, ni jedne ni druge bolesti ne bi trebalo da nas bude sramota, već bi trebalo da ustanovimo šta to možemo da uradimo da popravimo našte stanje, uz obaveznu konsultaciju s lekarom, naravno.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa