Društveno distanciranje

Svako vreme nosi nove izazozove i sa sobom novi jezik.

Termin „društveno distancijranje“ do pre nekoliko nedelja nije poznat, a danas je to nešto što svi upražnjavamo i znači biti izolovan, udaljen od bilo kakvog društvenog života, zarad sprečavanja širenja zaraza.

Društveno distanciranje nas je primoralo da sedimo kod kuće, sa svojim ukućanima, ako ih imamo, ali zahvaljujući tehnologiji i dalje smo u prilici da komuniciramo jedni sa drugima, ma gde se oni nalazili i ne možemo porediti ovo stanje sa zatvorskim samicama.

Po prvi put u istoriji čovečanstva, imali smo priliku da se ujedinimo u borbi protiv jednog neprijatelja, i sve to zahvaljujući brzinom kojom danas putuju informacije.

Pored svega toga dobrog što nam je ova povezanost i mogućnost komunikacije od kuće donela, donela je i nešto loše; paranoični, skeptični, neuki, nerazumni… dobili su mikrofone i imaju mogućnost da šire svoje propagande i da utiču na lakoverne lakše nego ikada.

Ne kažem da ne bi trebalo biti skeptičan, ali pre nego što bilo šta kažemo, trebalo bi vrlo dobro proveriti iza čega to stojimo.

Možda bi pored društvenog distanciranja, trebalo primeniti i distanciranje od društvenih mreža, ili makar neke filtere, obzirom koliko su štetne neke informacije i koliko se brzo šire.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa