Javno zdravlje

U ovakvim situacijama, veoma je bitno ostati zdrave pameti, a najbolji recept da ne uspemo u tome je da svakodnevno pratimo vesti, da pratimo ko je šta rekao na društvenim mrežama i da se nerviramo povodom toga.

Oni čiji je zadatak da donesu odluku će doneti najbolju moguću odluku u tom trenutku i to šta mi mislimo o tome, neće promeniti njihovu odluku niti će na bilo koji način uticati na promenu situacije.

S druge strane, ako se budemo nervirali povodom toga i tražili krivce, ugrožavamo sopstveno zdravlje.

Ipak ovo je jedinstvena situacija u kojoj svaki pojedinac snosi odgovornost i kolektivno zdravlje zavisi od odluka svakog pojedinca.

Ostati kod kuće, zaštiti sebe i druge je racionalna i velikodušna odluka.

Izaći napolje kad za to nema preke potrebe (ako ne idemo na posao ili u nabavku namirnica…) je izvan svega sebično i neodgovorno.

Lako je sprdati se sa virusom kada ne spadamo u rizičnu grupu i nismo u prvim redovima odbrane.

Trebalo bi odati priznanje ljudima koji koji su spremni da rizikuju sopstvene živote da bi spasili druge; lekarima, medicinskim tehničarima i drugim zdravstvenim radnicima koji su u prvim redovima borbe protiv ovog virusa.

To da li će bolnice imati kapacitet da smeste sve koji zahtevaju intenzivnu negu i da li će životi medicinskih radnika biti ugroženi u velikoj meri zavisi od naših postupaka.

Ostani kod kuće.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa