Vesti – Science Daily

Odavno sam prestao da pratim vesti, jer većina vesti koje se prenose su loše i zaista mislim da nije neophodno da svakodnevno budum upućen u sve loše što se u ovom svetu dešava, posebno ako to ni na koji način ne može da utiče na moj život.

Nikada na informativnom progarmu nećete čuti: „Danas se ništa značajno nije desilo,“ možete da se vratite vašim svakodnevnim aktivnostima.

Čak i kada ne postoji nešto značajno za izveštavanje, televizijske i novinske informativne agencije će stvoriti nešto, veštom manipulacijom informacija i jezika, jer oni žive od prodaje vesti, prodaje drame, panike, i straha, i stoga je nužno da svakodnevno nešto objave.

Vesti koje su bitne će doći do mene, hteo ja to ili ne.

Ipak, nedavno sam otkrio vebsajt po imenu ScienceDaily. Ovaj vebsajt se bavi izveštavanjem iz sveta nauke, i na kraju svakog članka se nalazi link ka naučnom istraživanju na osnovu kog je napisan članak.

Za razliku od tradicionalnih informativnih servisa, Science Daily ne objavljuje članke ako se tog dana ništa ne dogodi u svetu nauke.

Ukoliko kliknete na link iznad, moći ćete da se prijavite na mejling listu, a ako ne želite da čitate sve vesti iz nauke, možete odabrati oblasti koje vas najviše zanimaju.

Moram da napomenem da je sadržaj na engleskom jeziku, što još jednom potvrđuje da je engleski jezik jedna od dve najbitnije veštine koju bi trebalo posedovati u ovom dobu.

Neverovatno mi je da nisam znao za postojanje ovog vebsajta, ali mi je drago da sam ga pronašao, jer nikad nije kasno.

Taj sajt je prava enciklopedija najnovijih otkrića koja se svakodnevno dopunjuje i toplo preporučujem svima koji žele da prošire svoje znanje.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa