Eksperimentisanje

Bez obzira koliko je udoban naš nameštaj, ležati ili sedeti stalno u istom položaju je podjednako bolno kao ne ležati ili ne sedeti uopšte. Zato se stalno vrpoljimo i s vremena na vreme volimo da se krećemo, izađemo napolje samo da bismo prošetali ili izađemo da trčimo ili odemo u teretanu da vežbamo.

Kada su u pitanju naše navike, njih ne volimo toliko da menjamo. Uvek pijemo isti brend kafe, uvek kupujemo iste sireve, uvek odlazimo u isti supermarket, čitamo isti žanr knjiga, gledamo isti žanr filmova, slušamo istu muziku, ustajemo u isto vreme, viđamo iste ljude, tuširamo se istom vodom koja uvek ima istu temperaturu…

Bez obzira koliko su neke navike udobne, s vremena na vreme bi ih trebalo promeniti, pa makar na privremeno. Trebalo bi probati nešto novo, jer drukčije nećemo saznati da li je ovo što sada radimo dobro ili nije; da li nam je zaista toliko udobno, ili smo samo navikli na nešto i ne znamo za bolje.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa