Priprema je pola posla

Često imamo tendenciju da preskočimo ovaj ključan deo posla, smatramo ga gubljenjem vremena, mislimo da ćemo biti produktivniji ako se jednostavno budemo pojavili i odradili posao. Što više vremena budemo „konkretno“ radili, više ćemo stvoriti.

Iako takav pristup radi kod nekih, na primer Stiven King nema nikakvu pripremu, jednostavno sedne i piše, većini nas je potrebna priprema.

Iza većine uspešnih ljudi stoje dani, nedelje, meseci pripreme, pre nego što se pojave pred nama i pokažu svoj najbolji rad, svoju najbolju verziju.

Što više iskustva imamo može da znači da ćemo moći da priuštimo da manje vremena provodimo na pripremama, ali to samo znači da ćemo reciklirati naše stare pripreme, da ćemo primeniti modele koji su nam već poznati.

Ako želimo da uvodimo inovacije u naš rad, moramo dobro da se pripremimo i mnogo da eksperimentišemo.

Dok pripremamo, dok nas niko ne vidi šta zapravo radimo, imamo slobodu da napravimo koliko god grešaka želimo. Onog momenta kada je neko kupio karte za naš nastup, od naših viceva se očekuje da budu smešni.

Niko ne želi da vidi našu pripremu, niko ne dođe na koncert Stonsa da vidi Džegera kako štimuje gitaru i vežba prste; svi žele da vide kakav je solo Džeger pripremio za danas.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa