Gotov proizvod

Često želimo da imamo gotov proizvod, a da ne platimo cenu stvaranja tog proizvoda.

Želimo da sviramo klavir, ali da ne prođemo kroz proces učenja; želimo da imamo napisanu knjigu, ali da ne prođemo kroz proces pisanja; želimo da izgledamo dobro i da budemo zdravi, ali ne da se odreknemo određene hrane i da vežbamo; želimo da imamo mnoštvo pratilaca na društvenim mrežama, ali ne i da uložim trud u kvalitetan sadržaj.

Ključ uspeha je da zavolimo sam proces, a da proizvod doživimo kao nuspojavu tog procesa.

Niko nije rođen da voli klavir, ili da voli da piše ili da voli da vežba; to je nešto što se zavoli, a zavoli se tako što se neko vreme radi i onda shvatimo da nam prija i da uživamo u svakom koraku tog procesa.

Ako bismo odmah dobili gotov proizvod, ili ako učimo da sviramo klavir samo da bismo naučili da ga sviramo, kada bismo konačno naučili, pitali bismo se – a, šta sad? Šta dalje?

S druge strane, ako volimo proces, bez obzira što smo naučili da sviramo klavir, ili ako volimo pisanje, bez obzira što smo napisali knjigu, znaćemo šta da radimo dalje; a, to je sve ono što smo i do sada radili.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa