Zašto?

Čime god da se u životu bavimo, šta god da radimo, bitno je da imamo odgovor na ovo pitanje.

Ako pišemo knjigu, moramo da znamo zašto pišemo tu knjigu; da li je edukativna, zabavna, ili oba po malo? Šta to želimo da promenimo? Koji je glavni motiv za pisanje naše knjige.

Ako pišemo knjigu da bismo billi poznati, verovatno to uzaludno radimo; ali to nije slučaj samo sa knjigom; šta god da radimo, ako nam je cilj da bismo bili poznati, da bismo zaradili; verovatno nećemo uspeti.

S druge strane ako, pišemo knjigu da bismo promenili kulturu, da bismo ukazali na neke stvari, da bismo određenoj grupi ljudi pomogli da reše njihove probleme, da motivisali nekog; da bismo ukazali na neke propuste društva ili pojedinca; u tom slučaju možemo da kažemo da znamo zašto nešto radimo.

Na primer, Bil Gejts je želeo da na svakom radnom stolu postoji računar, i zato je radio to što je radio u Mikrosoftu; Stiv Džobs je želei da svako može da nosi hiljade pesama u džepu, zato je napravio iPod.

Mnogi drugi, koji su pokušali da kopiraju Mikrosoft ili Apple, nisu ni upola toliko uspešni, ali to ne znači da njihovi proizvodi nisu dovoljno dobri, ili možda bolji, ali oni jednostavno nisu imali jasno „zašto“, i samim tim nisu uspeli da se povežu sa ljudima kojima je njihov proizvod namenjen.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa