Raditi previše stvari istovremeno

Nije isto raditi dve stvari istovremeno i biti usresređen na dve stvari istovremeno.

Tačno je da možemo da hodamo i pričamo u isto vreme, ali ne možemo da gledamo film i pričamo u isto vreme, ili da razgovaramo i listamo društvene mreže u isto vreme.

Naš mozak, kada je u pitanju pažnja, funkcioniše kao računar; deluje nam da možemo da radimo dve stvari istovremeno, ali u suštini, naša pažnja se prebacuje sa jednog procesa na drugi; toliko brzo da to i ne primetimo.

Rađena su mnoga istraživanja na temu „multitaskinga“, odnosno obavljanja mnoštva poslova istovremeno i rezulatit su zapanjujući.

Istraživanje koje je obavio Mikrosoft, pokazalo je daje prosečnom čoveku, nakon što prekine posao da bi pročitao jedan mejl, potrebno 15 minuta da bi se vratio na zadatak, što produžava vreme za izvrašanje tog zadatka od 25%-100%.

Slične rezultate dobijemo i kada nas kolega prekine u poslu da bi nas nešto pitao ili rekao.

Iako deluje da ćemo postići više time što ćemo raditi dve stvari istovremeno; očigledno je zabuna.

Istraživanjem multitaskinga, došlo se do još jednog veoma zanimljivog otkrića.

Naučnici su uspeli da definišu nešto što se na engleskom kaže „attention residue“, a kada bi se to prevelo na srpski, bilo bi nešto poput „zaostala pažnja“.

Svaki put kada pređemo sa jednog zadatka na drugi, naša pažnja će se zadržati na prethodnom zadatku narednih 15 minuta, što znači da narednih 15 minuta nećemo moći da se skoncentrišemo na novi zadatak.

Recimo da pišemo nešto, i neko nas prekine da bi nam rekao nešto, ili otvorimo fejsbuk da brzo vidimo šta ima, „da odmorimo mozak“, kada se budemo vratilli pisanju, naša pažnja će narednih 15 minuta delom biti posvećena fejsbuku ili onome što nam je neko rekao, što će znatno usporiti naše pisanje, ali će i znatno uticati na kvalitet samog pisanja.

Sledeći put pre nego što se odlučite da radite dve ili više stvari istovremeno, ili da „odmorite mozak na instagramu“ pa da se vratite na posao, vrlo dobro razmislite da li je to ispravan postupak.

Da bismo bili sigurni da nećemo biti ometani dok radimo možemo da uradimo nekoliko stvari:

  • ustanemo ranije i da najvažnije poslove odradimo u tišini i miru dok svi drugi spavaju
  • da isključimo notifikacije na telefonu ili da isključimo telefon u potpunosti
  • da isključimo notifikacije na računaru i da mejl proveravamo u određenim vremenskim blokovima predviđenim za odgovaranje na mejl
  • da se suzdržimo od proveravanja društvenih mreža pre nego što obavimo najbitnije poslove
  • da zatvorimo vrata kancelarije ukoliko smo u mogućnosti
  • stavimo slušalice i time kolegama stavimo do znanja da ne želimo da nas ometaju, ili možemo čak jasno istaknuti znak na kom piše „radim, ne ometaj osim ako nije od životne važnosti“

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa