Svaki dan po malo

Bolje je raditi nešto svaki dan po malo nego jedanput u deset dana uraditi mnogo.

Na primer, bolje je svakodnevno napisati 500 reči, vežbati 40 minuta, meditirati 10 minuta, čitati 30 minuta, nego jedanput u deset dana napisati 2000 reči, vežbati 2 sata, meditirati sat vremena i čitati 3 sata.

Kada podelimo zadatke na male komade, nećemo se mnogo umoriti, prijaće nam to što radimo, uspećemo da odradimo mnoštvo zadataka u toku dana, dan će nam biti dinamičan i zanimljiv, i na kraju dana ćemo biti uzbuđeni da sve to ponovimo sutradan.

Ako nam se nešto ne radi danas, uvek imamo sijaset drugih stvari koje možemo odraditi, a tome što nam se ne radi se možemo vratiti sutradan.

Kada se svakodnevno fokusiramo na samo jednu stvar, veliki zadatak kog smo sebi postavili može da nam izgleda kao planinčuga na koju se nikada nećemo popeti i samim tim ćemo vrlo lako odustati od našeg zadatka.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa