Produktivnost

Svaki dan po malo

Bolje je raditi nešto svaki dan po malo nego jedanput u deset dana uraditi mnogo.

Na primer, bolje je svakodnevno napisati 500 reči, vežbati 40 minuta, meditirati 10 minuta, čitati 30 minuta, nego jedanput u deset dana napisati 2000 reči, vežbati 2 sata, meditirati sat vremena i čitati 3 sata.

Kada podelimo zadatke na male komade, nećemo se mnogo umoriti, prijaće nam to što radimo, uspećemo da odradimo mnoštvo zadataka u toku dana, dan će nam biti dinamičan i zanimljiv, i na kraju dana ćemo biti uzbuđeni da sve to ponovimo sutradan.

Ako nam se nešto ne radi danas, uvek imamo sijaset drugih stvari koje možemo odraditi, a tome što nam se ne radi se možemo vratiti sutradan.

Kada se svakodnevno fokusiramo na samo jednu stvar, veliki zadatak kog smo sebi postavili može da nam izgleda kao planinčuga na koju se nikada nećemo popeti i samim tim ćemo vrlo lako odustati od našeg zadatka.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o produktivnosti, motivaciji za rad, i ličnom napretku. Ako vas zanimaju takve teme, mogu vam svoje tekstve svakodnevno slati na mejl. Prijavite se na moju mejling listu i na poklon ćete dobiti moj roman Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored. Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem. Sve je potpuno besplatno.