Raznovrsnost

Često mi je veoma bitno da imam raznovrsne aktivnosti u toku dana.

Koliko god voleo da pišem, snimam, montiram, grafički dizajn, veb dizajn, ako se usresredim samo na jednu od tih aktivnosti i u toku jednog dana ne radim ništa drugo, vrlo brzo mi dosadi; možda je bolje reći da se zasitim.

Stoga, u toku jednog dana često radim većinu aktivnosti koje volim i radim ih na smenu. Neko vreme pišem, zatim čitam, zatim spremam video za Zagolaj, učim nešto vezano za delatnosti kojima se bavim, vežbam, provodim vreme s porodicom i tako u krug.

Često sam mislio da je to gubljenje vremena i verovao sam da ako želim da budem pisac, ništa osim pisanja ne smem da radim, ali to je parališuće i često bi me dovelo do blokada. Slično tome, kada bih se bavio nečim drugim, mislio sam da samo time moram da se bavim kako ne bi izgubio ni trenutka vremena na nešto drugo. Vodio sam se idejom da ako želim da postanem ekspert u nečemu to moram da radim po čitav dan.

Sada imam malo drugačiji pogled na to. Mislim da je dovoljno radi svaki dan po malo. Taman toliko da mi ne dosadi i da se ne zamorim mnogo, a da imam neki kontinuitet koji će me na duže staze dovesti do nekih rezultata.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa