Misli

Perfekcionizam

Biti perfekcionista ne znači da ćemo stvorite nešto bez greške ili mane već da ćemo imati strah od pravljenja greške i to će nas često sprečiti da svoj rad izložimo javnosti.

Perfekcionista je u stanju da doteruje svoj rad satima, danima godinama i da ga nikada nikome ne pokaže jer se plaši da će drugi videti njegovu nesavršenost.

Poneta nije u pravljenju nečeg savršeno. Savršeno ne postoji, ali postoji dovoljno dobro.

Dovoljno dobro je nešto što sluzi svrsi i ne frustrira zbog svojih mana. Ako imate Yuga koji ne može da upali, to znači da frustrira.

Fiat i tojota nisu savršeni, ali su znatno jeftiniji od tesle, ali će vas isto odvesti od tačke A do tačke B i neće vas ostaviti na putu i to je to dovoljno dobro iako bi mogli manje da troše ili da imaju više mesta pozadi…

Tesla, takođe nije savršen, ali je dovoljno dobar, ako možete da ga priuštite.

Bolje je imati 100 nesavršenih članaka na blogu ili jutjub snimaka, nego nijedan.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o produktivnosti, motivaciji za rad, i ličnom napretku. Ako vas zanimaju takve teme, mogu vam svoje tekstve svakodnevno slati na mejl. Prijavite se na moju mejling listu i na poklon ćete dobiti moj roman Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored. Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem. Sve je potpuno besplatno.