Sarkazam

…je retko kada pomogao bilo kome.

Osoba koja upućuje sarkastičan komentar često govori o tome koliko nešto ne voli, koliko nešto smatra apsurdnim, i koliko nisko vidi osobu kojoj je sarkastičan komentar upućen.

Sarkastične osobe se često zbog svog dugog jezika smatraju inteligentim, ali kada neko pri padu uspe da se dočeka na ruke umesto da padne na glavu, upotrebi se ista inteligencija; refleks, ondosno impuls.

Ukazati nekom na propust staloženim tonom i promišljenom rečenicom može navesti tog nekog da razmisli o svojim postupcima, dok će ga sarkazam uglavnom naljutiti i udaljiti od osobe koja upućuje sarkastični komentar, iako se prenosi ista poruka.

Postoji bitna razlika između: „Znači, danas jedemo rukama?“ i „Da li bi, molim te, mogao da opereš sudove? Nemamo više čistih kašika?“

U prvom slučaju, ko god da je bio zadužen za pranje sudova će verovatno da uđe u raspravu, dok će u drugom slučaju najverovatnije oprati sudove koje je trebalo da opere ranije.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa