Tehnologija

… je unapredila, ubrzala i olakšala naše živote.

Ne moramo da odlazimo na reku da bismo vratili vodu u kofama, već voda dolazi u naše domove. Ne moramo da peremo veš, već mašina to odradi za nas.

Internet kupovina nam je dodatno olakšala život, pa u nekim delovima sveta ne morate da odlazite u nabavku namirnica, već namirnice mogu da stignu na vašu kućnu adresu.

Bilo kog trenutka možemo uživo da prenosimo sve što se događa pre nama, možemo da pozovemo bilo koga ko poseduje telefon i internet konekciju.

Kada šaljemo pisma, ne moramo da čekamo danima ili nedeljama da ga neko primi, već je ono dostupno istog trenutka primaocu čiju mejl adresu posedujemo.

Ne moramo da razvijamo film da bismo videli fotografiju, već je ona odmah dostupna na ekranu uređaja kojim smo fotografisali.

Svako može uz malo ulaganja da napravi kućni studio i da vodi sopstvenu TV emisiju, da snimi igrani ili dokumentarni film.

Telefon, koji može da stane u svaki džep, služi najmanje za telefoniranje; njime snimamo, fotografišemo, šaljemo poruke, mejlove, čitamo sadržaj na internetu, gledamo sadržaj na internetu, planiramo, beležimo, plaćamo, kupujemo, prodajemo,…

Ipak, tehnologije nije u mogućnosti da unapredi nas same.

Dobar fotoaprat nas ne čini dobrim fotografom; dobra tastatura nas ne čini dobrim piscem; elektronska olovka nas ne čini dobrim likovnim umetnikom; dobar mikrofon nas ne čini dobrim pevačem…

Tehnologija svakako može da pomogne, ali veštine moramo da stičemo sami, bez obzira kakvu tehnologiju koristimo.

Neophodno je da svakodnevno vežbamo i unapređujemo naš rad. Za godinu dana možemo daleko da doguramo, a za deset možemo da postanemo ekspert.

U čemu ćete vi danas biti bolji nego juče?

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa