Udovoljavanje mušetrijama

Mušterija je uvek u pravu. Naravno. Ali da li se zaista treba boriti za svaku mušteriju?

U današnjoj ekonomiji, gde je konkurencija veća nego ikada, imamo potrebu da zadržimo svaku mušteriju, a samim tim moramo da udovoljavamo njihovim prohtevima, reagujemo na svaku njihovu sugestiju i oblikujemo naš servis ili prozivod na osnovu individualnog mišljenja.

Posle izvesnog vremena završimo sa nekim hibridnim proizvodom koji je daleko od originalne zamisli i svrhe. Tako su pre desetak godina nastali kineski mobilni telefoni koji su imali antenu za TV i niti su bili dobar telefon niti dobar TV.

Ponekad mušteriji jednostavno treba reći:

Žao nam je, ne možemo da promenimo našu polisu, mi radimo na ovaj način i ako vam se ne sviđa, uvek možete potražite slične usluge na drugom mestu.

Apple, Microsoft i Tesla, nisu uspeli zato što su udovoljavali svakoj mušteriji već zato što su rekli:

Evo vam ovo, izgleda ovako, može da radi određene stvari, i nigde nećete naći ništa slično.

S takvim pristupom, zadržavate formu i namenu vašeg proizvoda, a mušeterije stiču utisak da poseduju nešto unikatno.

Bez obzira što će mnogi kopirati vaš model, ako vaš proizvod uspe, mušterije će se držati originalnog proizvoda jer će da nudi unikatno iskustvo koje im je obećano.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa