Malo bolje

Greške se dešavaju i ne možemo svaku da ulovimu. Šta god da radimo uvek postoji prostor da napravimo grešku; ovaj blog je svakako prepun grešaka u kucanju jer nekada te greške ne vidimo.

Pitanje je – da li da predstavimo nešto javnosti pre nego što možemo da tvrdimo da ne postoje greške?

Odgovor je da i ne.

Programeri to vrlo dobro znaju. Svaki softver ima beta verziju koja je dostupna korisnicima i za koju se zna da ima greške i korisnici će rado testirati te verzije i obavestiti programere o svakoj koju pronađu.

Ali, čak iako program nije u beta verziji, uvek postoji prostor da se ostavi neka greška i da se napravi novi „update“.

Da su programeri radili na softveru dok ne uklone s ve greške, nijedan operativni sistem ili bilo koji drugi softver ne bi nikada ugledao svetlost dana već bi oni svakodnevno radili na tome da naprave njihov proizvod malo boljim.

Ako greške koje ne vidimo neće umanjiti iskustvo onoga ko uživa u našem proizvodu onda ne bi trebalo mnogo da brinemo za greške; posebno ako te greške mogu lako da se uklone, kao na primer u ovom blogu da mi neko jednostavno pošalje spisak reči koje nisu dobro otkucane i ja ih u roku od nekoliko sekundi ispravim.

S druge strane, ako je naš proizvod automobil, onda ne bi trebalo da pravimo greške na ključnim mestima, jer se greške na sistemu za zaustavljanje i upravljanje često teško ispravljaju i mogu da koštaju živote drugih ljudi.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa