Misli

Predrasude

Tetovaže – znače da je neko opasan, neko s kim bi trebalo izbegavati svaki kontakt, neko ko je spreman da prođe kroz nevorovatan bol, neko ko je u stanju da naudi samom sebi, pa i drugima…

Dok su zapravo, tetovaže crteži na nečijem telu.

“Besni automobili” – ako vaš automobil ima “besan” izgled, znači da ste kriminalac.

Istina je da je automobil danas mnogo više od prevoznog sredstva, da je više statusni simbol, ali okarakterisati nekog na osnovu izgleda njegovog automobila je krajnje apsurdno.

Brada – ako ste neobrijani to znači da ste neuredni i neprofesionalni.

To sranje će da raste na mom licu, hteo ja to ili ne i ako je moja brada oprana i ošišana, ne vidim problem.

Obrijana glava – s druge strane, ako ste kojim slučajem obrijali glavu, onda ste nacista.

Duga kosa – Isti slučaj kao i sa bradom.

Nehrišćanski praznici i običaji – poput Noći veštica umeju da budu osuđivani u konzervativnim sredinama i etiketirani kao nasilni i neprimerni.

To govore sledbenci religije čija je knjiga puna incesta, ubistava, i koji za simbol imaju spravu za mučenje na kojoj je najvećim mukama ubijen sin njihovog boga.

Spisak je podugačak, ali ovo su samo neki koji mi idu na živce.

Ne možemo suditi o nečemu i nekome i ne možemo ga smatrati neispravnim i nemoralnim samo zato što ne razumemo ili se ne uklapa u naš vrednosni sistem.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o produktivnosti, motivaciji za rad, i ličnom napretku. Ako vas zanimaju takve teme, mogu vam svoje tekstve svakodnevno slati na mejl. Prijavite se na moju mejling listu i na poklon ćete dobiti moj roman Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored. Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem. Sve je potpuno besplatno.