Predrasude

Tetovaže – znače da je neko opasan, neko s kim bi trebalo izbegavati svaki kontakt, neko ko je spreman da prođe kroz nevorovatan bol, neko ko je u stanju da naudi samom sebi, pa i drugima…

Dok su zapravo, tetovaže crteži na nečijem telu.

„Besni automobili“ – ako vaš automobil ima „besan“ izgled, znači da ste kriminalac.

Istina je da je automobil danas mnogo više od prevoznog sredstva, da je više statusni simbol, ali okarakterisati nekog na osnovu izgleda njegovog automobila je krajnje apsurdno.

Brada – ako ste neobrijani to znači da ste neuredni i neprofesionalni.

To sranje će da raste na mom licu, hteo ja to ili ne i ako je moja brada oprana i ošišana, ne vidim problem.

Obrijana glava – s druge strane, ako ste kojim slučajem obrijali glavu, onda ste nacista.

Duga kosa – Isti slučaj kao i sa bradom.

Nehrišćanski praznici i običaji – poput Noći veštica umeju da budu osuđivani u konzervativnim sredinama i etiketirani kao nasilni i neprimerni.

To govore sledbenci religije čija je knjiga puna incesta, ubistava, i koji za simbol imaju spravu za mučenje na kojoj je najvećim mukama ubijen sin njihovog boga.

Spisak je podugačak, ali ovo su samo neki koji mi idu na živce.

Ne možemo suditi o nečemu i nekome i ne možemo ga smatrati neispravnim i nemoralnim samo zato što ne razumemo ili se ne uklapa u naš vrednosni sistem.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa