Misli

Nove veštine

Ako nešto ne umemo da uradimo imamo dve opcije; neko to može da uradi umesto nas ili možemo da se opredelimo za teži put, odnosno da steknemo novu veštinu.

Prva opcija je isplativa ako to što bi trebalo da uradimo nećemo raditi često i ako nije vredno trošenja vremena koje bismo potrošili na učenje.

Na primer, nećemo na brzinu studirati stomatologiju zato što nas boli zub nego ćemo otići kod zubara.

S druge strane, ako je to veština koja može da poboljša naš život, ili da proširi spisak veština koje posedujemo i da nas unapredi, onda bi trebalo razmotriti drugu opciju; možda nije isplativa na kratke staze, ali na dugačke sigurno jeste.

Na primer, neko ko ume da koristi Adobe Photoshop i Adober Premier može da ima velike koristi ako savlada Adobe After Effects.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o produktivnosti, motivaciji za rad, i ličnom napretku. Ako vas zanimaju takve teme, mogu vam svoje tekstve svakodnevno slati na mejl. Prijavite se na moju mejling listu i na poklon ćete dobiti moj roman Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored. Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem. Sve je potpuno besplatno.