Detektor za sranje

Hemingvej je jednom prilikom rekao:

“Ključni dar dobrog pisca je urođeni, neuništivi, detektor za sranje.”

Ja sam to shvatio kao piščevo umeće da izdvoji dobru ideju, iz mnoštva loših, ali to takođe može da se shvatii kao piščevo umeće da izbaci sve ono suvišno iz svog pisanja, ili i da prepozna istinu od laži.

Kako god okreneš, dobar detektor za sranje je nešto što bi svaki pisac trebalo da ima, ali mi se čini da bi takav jedan detektor mogao da bude od korist svakome.

Uz tako nešto lako prepoznate da besplatna knjiga zapravo nije besplatna ako ćete platiti poštarinu ili pretplatu na blog. 

Takav jedan detektor veoma je koristan kada slušate ljude koji vam govore kako da zaradite preko interneta tako što ćete upisati njihov skupoceni kurs o zaradi na internetu. 

Takođe, uz detektor ste u mogućnosti da shvatite da fejsbuk, jutub, i mnogi drugi onlajn servisi nisu besplatni već ih plaćate pažnjom koju posvetite reklamama.

Uz ovaj detektor biće vam jasno da kada kažete sebi da ćete sutra učiti, to zapravo znači da ćete učiti dan pre ispita, ili kada kažete sebi da ćete od ponedeljka početi da vežbate zapravo znači da nećete nikada vežbati. 

Detektor za sranje vam omogućava da izdvojite one koji će vratiti pozajmljen novac od onih koji neće. 

I na kraju, takav detektor će vas dovesti u mnogo neprilika jer nećete biti u mogućnosti da tolerišete tuđa sranja i zbog toga će vam jezik česti biti duži nego što bi trebalo.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa