Poslednji atom snage

Oni koji idu u teretanu znaju da su poslednja tri ponavljanja, ona u kojima potrošite i poslednji atom snage, najbitnija. 

To je ono kada gurate, a ruke vam drhte, boli vas svaka žila, ali ipak izgurate jedno, pa još jedno i na kraju još jedno ponavljanje i na kraju bacite tegove ili vam ih neko skine s grudi jer ne možete više da ih pomerite.

To znači da ste pomerili granice vaših mogućnosti.

Takav pristup može da se primeni i na pisanje, kao i na mnoge druge stvari u životu. 

Ponekad sednem da pišem, a rađe bih radio nešto drugo. Kada sam u takvom stanju do znači da sam došao do granice svojih mogućnosti i da bi trebalo da izguram još tri ponavljanja. 

Sednem i pišem bez obzira na sve; izguram još jedan članak ili još 1000 reči svog romana i pomerim granice svojih mogućnosti. Idući put kada budem seo da pišem biću u mogućnosti da pišem duže i bolje. 

Ipak, morate biti oprezni sa takvim pristupom životu, za neke stvari dobro je imati nisku granicu; kada pijete alkohol, kada jedete tortu ili kada radite bilo šta što inače nije dobro po vas.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa