Mali zadaci – prednosti pisanja bloga

Juče sam govorio o malim pobedama i želeo bih da se nadovežem na to.

Pisanje romana je maratonski posao i nekada ume toliko dugo da traje da imate osećaj da se neće nikada završiti.

Recimo da pišete 2.000 reči dnevno, što je veliki broj za većinu pisaca. Prvi draft romana od 100.000 reči ćete u najboljem slučaju završiti za 50 dana; što je, morate priznati, mnogo.

A, gde su loši dani kada ćete jedva uspeti da napišete 300 reči i koji će produžiti vaš prvi draft na tri, četiri meseca, ako ne i duže.

Posle prvog drafta dolaze prepravke koje mogu da otegnu vaš posao na godinu dana, u najboljem slučaju.

Zbog takve prirode posla – zato što mnogo radite, a ništa ne privodite kraju – često ćete imati utisak da niste nigde odmakli i da ništa niste postigli danima. 

Istina je da će vam male pobede biti od pomoći, ali postoji još jedan trik koji može znatno da doprinese da se osećate zadovoljnim onim što radite i da imate osećaj da ste završili neki posao; blog.

Ukoliko svakog dana, pored pisanja romana, odvojite izvesno vreme za pisanje bloga sigurno ćete popraviti vaše samopouzdanje. 

Znam da je teško pronaći vreme za tako nešto, posebno ako imate regularan posao i pišete roman, ali probajte.

Za blog, često nije potrebno mnogo vremena. 

Blog, makar u mom slučaju, nema nikakvu literarnu vrednost; funkcija bloga je da pomogne nekom ko se suočava sa sličnim problemima s kojima se lično borim.

Pisanjem bloga ne samo da ćete pomoći drugima, već ćete vi imati najveću korist od njega. Nakon što jednom definišete problem i zapišete njegovo rešenje, imaćete spremnu strategiju kada se idućeg puta budute suočili sa njim.

Blog vam može doneti čitaoce i približiti vas sa njima.

Blog će sigurno da unapredi način na koji razmišljate i pišete.

Blog je jedan mali zadatak kog možete svakodnevno da završite i da imate osećaj da ste nešto postigli, da ste nešto objavili. 

Blog ne bi trebalo da pišu samo pisci, već to može da učini bilo ko. Jednostavno napišite nešto što može biti korisno ili inspirativno.

Probajte 30 dana svakodnevno da pišete blog i javite mi vaša iskustva. 

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa