Produktivnost, Život

Snaga volje

Svakog jutra se probudimo sa izvesnom doze snage volje; ta snaga volje nam je neophodna da bismo radili stvari koje nisu lake, možda nam se i ne rade, ali su dobre za nas, i da bismo uopšteno donosili ispravne odluke.

Kako dan odmiče tako gubimo snagu volje. Zato uveče češće jedemo i pijemo ono što nije dobro za nas, češće preskačemo odlazak u teretanu, kupujemo stvari koje nam ne trebaju i provodimo više vremena u laganim, ležernim aktivnostima i ostavimo sve ono bitno za sutradan.

Iskoristite snagu volje kada je najjača. Odaberite tri najbitnije stvari koje morate da odradite u toku dana i neka to budu prve tri stvari koje ćete uraditi; nemojte trošiti snagu volje na odluke koje se tiču lajkova na fejsbuku; ostavite to za uveče.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o produktivnosti, motivaciji za rad, i ličnom napretku. Ako vas zanimaju takve teme, mogu vam svoje tekstve svakodnevno slati na mejl. Prijavite se na moju mejling listu i na poklon ćete dobiti moj roman Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored. Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem. Sve je potpuno besplatno.