Misli

Spavanje i donošenje odluka

Odraslom ljudskom biću je potrebno između osam i devet sati sna, tvrdi Metju Voker, naučnik koji je svoju karijeru posvetio istraživanju snova.

Između ostalog, san utiče na donošenje odluka. 

Većina stvari koje su dobre za nas, često nisu prijatne; uvek je lepše sedeti nego provesti sat vremena u teretani; mnogo je ukusnije jesti krofne nego salatu; mnogo manje energije zahteva gledanje snimaka mačaka na internetu nego čitanje knjige…

Mi smo ono što radimo; ako gledamo mačke čitavog dana, onda smo gledači mačaka; ako jedemo krofne svaki dan, onda smo šef Vigam…

Stoga, bitno je donositi ispravne odluke. 

Kada nismo naspavani, kada nismo proveli barem osam sati u krevetu, mnogo će nam teže biti da donesemo ispravnu odluku i mnogo ćemo lakše posezati za onim što nam pruža trenutno zadovoljstvo.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o produktivnosti, motivaciji za rad, i ličnom napretku. Ako vas zanimaju takve teme, mogu vam svoje tekstve svakodnevno slati na mejl. Prijavite se na moju mejling listu i na poklon ćete dobiti moj roman Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored. Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem. Sve je potpuno besplatno.