Radite ono što volite

Čovek je kreativno biće i svi se rodimo sa nagonom za svtaranjem i jedino se naši medijumi razlikuju. Neko više voli da crta, neko piše, neko se bavi muzikom, neko pleše, neko zida, neko kuva, neko pravi nameštaj… ali svi imamo nešto što volimo da radimo.

Kada smo bili deca, jedva smo čekali raspust kako bismo imali dovoljno slobodnog vremena da radimo ono što volimo.

Kada smo se zaposlili, jedva smo čekali godišnji odmor kako bismo imali dovoljni slobodog vremena da radimo šta god volimo.

Kada konačno dočeka penziju, većina ljudi ne znaju šta će sa slobodnom vremenu jer nikada nisu imali dovoljno vremena da bi radili ono što vole.

Nije problem u vremenu; svi imao istih 24 sata. Problem je u prioritetima.

Kada dođemo iz škole suviše smo zauzeti drugim stvarima da bismo radili ono što volimo.

Kada dođemo s posla suviše smo zauzeti drugim stvarima da bismo radili ono što volimo.

Kada odemo u penziju zaboravimo šta smo to tačno voleli. 

Ako ono što želite da radite postavite kao prioritet i uvek ćete naći vremena za to. Nekada je i deset minuta dnevno sasvim dovoljno da bismo ostali u dobrim odnosima sa našim strastima, ali siguran sam da svako može da nađe 2 sata u toku dana koja može da utroši radeći stvari koje voli.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa